Θεραπείες Κερατίνης


Picture

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν και διαφημίστηκαν πολύ οι θεραπείες για τα μαλλιά  με κερατίνη. Θεραπείες που κάνουν τα μαλλιά ίσια, απαλά, λαμπερά και υγιή. Εξαφανίζεται το φριζάρισμα, τα μαλλιά γίνονται ίσια με μεταξένια υφή και λάμψη, αναδομείται η τρίχα,  ενισχύεται η ελαστικότητα, αλλά και ο όγκος των μαλλιών. Ενώ στο παρελθόν οι  χημικές «ισιωτικές», κατέστρεφαν και αφυδάτωναν την τρίχα, με αυτή την θεραπεία τα μαλλιά θωρακίζονται από αντιξοότητες (περιβάλλον αλλά και κομμωτικές εργασίες, όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ) και δυναμώνουν.

Τα αποτελέσματα απ’ότι ακούω είναι πραγματικά εντυπωσιακά και η  διάρκεια τους εξαρτάται από την ποιότητα και κατάσταση των μαλλιών. Συνήθως κυμαίνεται από 2 έως 6 μήνες. Αυτούς τους μήνες συνίσταται η χρήση ειδικών σαμπουάν και προϊόντων για να εξασφαλίσετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και διάρκεια.

Με τη θεραπεία κερατίνης τα μαλλιά λαμβάνουν μία στρώση προϊόντος κερατίνης και μετά «σιδερώνονται» με ειδική πρέσα. Με αυτό τον τρόπο δεσμεύεται η υγρασία κοντά στα μαλλιά και κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Δεν επιτρέπεται  να λούσετε τα μαλλιά σας τις επόμενες 72 ώρες (χμμμμ, δεν με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα).

Πριν αποφασίσουμε ωστόσο να κάνουμε αυτή την θεραπεία, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα περισσότερα προϊόντα κερατίνης (όχι όλα) περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία είναι καρκινογόνος ουσία. Καλό θα είναι βεβαιωθούμε ότι το προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί στο κεφάλι μας είναι καλής ποιότητας και από αυτά που δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη.
Υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα τριχόπτωσης μετά τα πρώτα λουσίματα, αν το προϊόν δεν είναι κατάλληλο. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας και ενημερώστε τον κομμωτή για πιθανές αλλεργίες.  Άλλες συνέπειες που έχουν αναφερθεί είναι  η αυξημένη ξηρότητα μέσα σε 2-3 εβδομάδες και το ξεθώριασμα των βαμμένων.

Το κόστος της θεραπείας δεν είναι μικρό. Αυτή την περίοδο κυμαίνεται από 150-180 ευρώ μέχρι 350 ευρώ. Πάντως αν σας ενδιαφέρει, παρακολουθείτε τις εκπτωτικές εταιρείες στο διαδίκτυο γιατί πολλά κομωτήρια κάνουν σχετικές προσφορές.

Κερατίνη στο σπίτι?
Σκεφτόμουν να δοκιμάσω αυτές τις θεραπείες κερατίνης για τα μαλλιά.  Όχι για να ισιώσω τα μαλλιά μου, είναι ίσια. Για να τα προστατέψω, να τα ξεκουράσω και να δώσω λίγο όγκο στην τρίχα μου που είναι λεπτή.  Ψάχνοντας για πληροφορίες λοιπόν,  διάβασα ότι στο εξωτερικό, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους προϊόντα για χρήση στο σπίτι που φαίνεται να έχουν καλά αποτελέσματα μικρότερης διάρκειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάμεσα στις θεραπείες του κομμωτηρίου ή για μαλλιά που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη λείανσης σαν τα δικά μου).  Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω…


(Visited 127 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Θεραπείες Κερατίνης

  • Anna

    2 μήνες τώρα και ακόμα είναι εντάξει τα μαλλιά μου… Μάλλον θα ξανακανω, δεν αντέχω πιστολακι κάθε φορά που λουζομαι…