Παραμύθια και Origami


Picture

Ένα χαρτί γίνεται τρίγωνο, τετράγωνο, πουλί και καράβι. Άραγε η απόφαση των ποντικών στη συνέλευσή τους είναι απλά μαθηματικά; Πώς η Γεωμετρία και η Μηχανική βοηθούν τους ήρωες των παραμυθιών να βρουν τον δρόμο τους μέσα στην ιστορία; O πιγκουίνος θα απονείμει δικαιοσύνη; Το χάρτινο καράβι θα γλιτώσει από την κόψη του ψαλιδιού; Μία παράσταση αφήγησης παραμυθιών με παράλληλη κατασκευή Origami, «κεντημένη» με παιδικά τραγούδια. Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός Μουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης

Μια εκδήλωση γεμάτη αφηγήσεις και κατασκευές για παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά… εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00, η συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλλιθέας.
Ο Γιώργος Ευγενικός αφηγείται παραμύθια και κατασκευάζει Origami, με τη μουσική συνοδεία του Κωνσταντίνου Μπαλταζάνη, ενώ αμέσως μετά οι ιστορίες της Νίκης Κάπαρη θα μας ταξιδέψουν “στων αστεριών τους μύθους” με τις μουσικές και ηχητικές ατμόσφαιρες που θα δημιουργήσει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Χώρος συνάντησης θα είναι η παραλία της Καλλιθέας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 και στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας 210 9570001 και 210 9584832.

“Το Origami είναι η τεχνική διπλώματος του χαρτιού, χωρίς τη χρήση κόλλας ή ψαλιδιού, για τη δημιουργία διάφορων σχημάτων. Μια πανάρχαια ιαπωνέζικη τεχνική, που η ιστορία της είναι περίπου τόσο παλιά. όσο η ιστορία του χαρτιού. “


(Visited 55 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *