Ένα μυαλό, χειμώνα- καλοκαίρι


Picture

Υπολογίζεται ότι οι Μαμάδες έχουν κατά μέσο όρο περίπου 25 πράγματα στην λίστα τους που πρέπει να θυμηθούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Πολύ συχνά ξεχνούν κάποια από αυτά ή κάποια τα κάνουν με τον αυτόματο πιλότο, που σημαίνει ότι ίσως ξεφύγει «η λεπτομέρεια» και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελαν.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία, οι λίστες των μαμάδων περιέχουν πράγματα όπως ημερομηνίες γενεθλίων, λογαριασμούς, θέματα που αφορούν στο σχολείο του παιδιού, σουπερμάρκετ κλπ.  Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και αυτά που πρεπει να θυμηθούμε να θυμίσουμε στους συντρόφους μας/ μπαμπάδες.

Περίπου το 30% των μαμάδων που συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι ξέχασαν κάτι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα γιατί είχαν πολλά στο κεφάλι τους ή ήταν πολύ κουρασμένες. Πολλές από αυτές ζουν μέσα στις ενοχές εξαιτίας αυτού.

Τα  πράγματα που ξεχνιούνται πιο συχνά είναι οι επιστροφές βιβλίων, dvd, η υπογραφή των σημειωμάτων για το σχολείο των παιδιών, το ξεπάγωμα των υλικών για το δείπνο. Οι  μισές μαμάδες καταφεύγουν σε βοήθεια όπως να σημειώνουν τις εκκρεμότητες σε λίστες, post it notes κλπ.

Για τις μαμάδες που διαβάζουν, φαντάζομαι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί είδηση. Αν βάλει κανείς και στην εξίσωση την δουλειά και τα άγχη της, προσθέσει και τους διαφόρους ρόλους που καλείται να παίξει μια γυναίκα μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, το να ξεχαστεί κάτι είναι απολύτως αναμενόμενο και σίγουρο. Αν το δούμε έτσι, μπορεί ίσως να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από  τις σχετικές τύψεις. Με δεδομένο μάλιστα ότι το κλίμα και την διάθεση στο σπίτι τα καθορίζει κατά πολύ η μαμά, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας…

(Visited 87 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *