Λέξεις με νόημα


Picture

Προσπαθώ πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια να αλλάξω. Να “αλλάζω” για να είμαι πιο σωστή, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία και όχι για μια μεμονωμένη ενέργεια.  (Ο  μόνος που θα διαφωνήσει φυσικά θα είναι ο σύζυγός μου αλλά μέσα του ξέρει την αλήθεια.) 
Πιστεύω ότι κατά καιρούς, συμβαίνουν πράγματα στην ζωή μας που μας σπρώχνουν, στην ουσία μας εξαναγκάζουν, να προχωρήσουμε σε αλλαγές που φοβόμασταν να κάνουμε ή αγνοούσαμε ότι χρειαζόταν να κάνουμε.  Ξεκινώντας από τέτοιες συγκυρίες, ή επαναπαυόμαστε ή έχουμε το νου μας στην εξέλιξή μας. Η πενταετία που πέρασε ήταν  για μένα γεμάτη “ταρακουνήματα”. Ο αγαπημένος μου, τα παιδιά μου, κάποιοι “φίλοι”, και δυστυχώς ο θάνατος, πυροδότησαν πολλές αλλαγές για μένα προσωπικά, κάποιες από τις οποίες ήταν εξαιρετικά επώδυνες.

‘Ο,τι άλματα κι αν αναγκάστηκα να κάνω όμως, συχνά νιώθω να “ξεχνιέμαι” και να χάνω τον στόχο μου. Προσπαθώ λοιπόν να θυμάμαι ότι υπάρχουν κάποιες λέξεις που όταν γίνονται πράξη, μας αλλάζουν την ζωή.

Θετική σκέψη – Τα πράγματα που σκεφτόμαστε, εστιάζουμε την προσοχή μας και με τα οποία περιβάλουμε τον εαυτό μας, είναι αυτά που τελικά μας προσδιορίζουν. Ας επιλέξουμε να ζούμε με ευγνωμοσύνη για την αγάπη που μπορούμε να νιώσουμε, την ηρεμία που υπάρχει βαθιά μέσα στην ψυχή μας και την φωνή μέσα μας που ακόμα μπορεί να μας λέει «όλα είναι πιθανά». Αυτό που σκεφτόμαστε και αυτό για το οποίο ευχαριστούμε, θα έρθει στην ζωή μας.

Αγάπη- Όταν η Αγάπη είναι η κινητήρια δύναμή μας, μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στο καλύτερο εαυτό μας και που θεωρούσαμε απίθανες. 

Υπομονή–
Χρησιμοποιώντας χρόνο, πίεση και υπομονή, το σύμπαν σταδιακά αλλάζει τις κάμπιες σε πεταλούδες, την άμμο σε μαργαριτάρια και τον άνθρακα σε διαμάντια. Το ίδιο γίνεται και με μας. Αν αυτό που θέλετε δεν συμβαίνει τώρα, κάντε υπομονή, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Αλήθεια-Ας λέμε την αλήθεια. Ούτως ή άλλως  κάποια στιγμή κάποιος θα την πει για εμάς(θα μας μαρτυρήσει). Η ειλικρίνεια σημαίνει ηρεμία στην ψυχή μας και η ηρεμία είναι ανεκτίμητη. Μην είμαστε ανειλικρινείς και ας μην ανεχόμαστε ανειλικρινείς ανθρώπους στην ζωή μας.

Εκτίμηση- Ας μην εστιάζουμε σε αυτά που δεν έχουμε. Ας εκτιμάμε αυτά που έχουμε εμείς και δεν έχουν όλοι οι άλλοι.

Θάρρος- Αν ζούμε -και δεν υπάρχουμε απλώς- σίγουρα έχουμε κάποιες αποτυχίες στην ζωή μας. Δεν μπορούμε πάντα να περιμένουμε την τέλεια συγκυρία, κάποιες φορές πρέπει να τολμήσουμε και να κάνουμε το άλμα. Λένε πως το μόνο που χρειάζεται είναι 20 δευτερόλεπτα θάρρους, 20 δευτερόλεπτα παράτολμης γενναιότητας για να συμβεί κάτι υπέροχο.

Υπευθυνότητα- Σε ό,τι κατάσταση και αν έχουμε βρεθεί, κοινή παράμετρος υπήρξαμε εμείς οι ίδιοι. Υπευθυνότητα σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πως άσχετα με ότι μας έχει συμβεί ως τώρα, είμαστε ικανοί να αλλάξουμε και να κάνουμε επιλογές που είτε θα αλλάξουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ή τον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε.


(Visited 77 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *