Τρίχες


PictureΤο΄χω κάνει αυτό το στυλ. Πάνε χρόνια…

Οι φίλες μου έχουν όλες μακριά μαλλιά. Κάθομαι και σκέφτομαι αν γνωρίζω κάποια γυναίκα με κοντά μαλλιά… Χμμμ, την Μελέτη και ως εκεί. Είναι φυσικό. Ακόμα και στα μαλλιά τα στερεότυπα είναι πολύ ισχυρά.  Τα μακριά μαλλιά είναι σύμβολο. Τα μακριά μαλλιά συνδέονται με την θηλυκότητα, την χάρη, την ομορφιά… ‘Ετσι δεν είναι?

Είχα πολύ μακριά, καστανά, ολόισια μαλλιά μέχρι που… τα έκοψα. Τα έκοψα μάλιστα, χωρίς καθρέφτη. Είδα τον εαυτό μου αφού ολοκληρώθηκε το κόψιμο. Θυμάμαι είδα ξαφνικά ένα πρόσωπο που δεν αναγνώρισα, ακόμα και τα μάτια μου, μου είχαν φανεί αλλιώτικα…  Και ο κομμωτής που μου τα έκοψε, με κοίταξε και μου είπε “you, only shorrrt” με γαλλική προφορά!

Πάντα μου άρεσαν τα φρέσκα, νεανικά, κοντά μαλλιά. Τύπου Meg Ryan. Πάντα έβρισκα πιο ενδιαφέρουσες τις γυναίκες με τα κοντά σέξι μαλλιά. Πιο τολμηρές. Τύπου … Linda Evangelista. Τα όμορφα μαλλιά είναι πραγματικά ατού για μια γυναίκα, αλλά είναι δύσκολο να έχουμε σε καθημερινή βάση μαλλί αλά Πηνέλοπη Κρουζ. Τα δε κοντά, λίγες μπορούν να τα υποστηρίξουν. Για μένα το ζητούμενο είναι το στυλ. Και το κοντό μαλλί, πώς να το κάνουμε, είναι ιδιαίτερο.

Ευτυχώς ο άνδρας που με αγάπησε, λατρεύει τα κοντά μαλλιά και φροντίζει να μου το θυμίζει κάθε φορά που τα μακραίνω. 
Τώρα τελευταία ήμουν πάλι σε τέτοια φάση. Κυρίως λόγω βάρους γιατί το προφίλ είναι χάλια με τα παραπάνω κιλάκια… ‘Ελα όμως ότι και τα μακριά μαλλιά πλέον θέλουν μεγάλη φροντίδα για να είναι όμορφα. Κι εγώ δεν έχω το κουράγιο να περάσω άλλο ένα καλοκαίρι με αλογοουρά ή να βράζω από το πιστολάκι. ‘Ετσι το έκανα.  Η φίλη μου η Ευαγγελία μου είπε, “κάτι θέλουν τα μαλλιά σου”,  και χθες χωρίς να το σκεφθώ, τα έκοψα. ‘Οχι πολύ πολύ κοντά, όπως άλλες φορές. ‘Ομως μάλλον θα φτάσω και εκεί.  Και τον χειμώνα, τα ξαναμακραίνω. Δεν με πειράζει και πολύ. Είναι από τις λίγες αλλαγές που … αλλάζουν! Για τρίχες μιλάμε άλλωστε.


(Visited 51 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *