Έμπνευση


Picture

Τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, βρίσκει κανείς την ιστορία της μικρής 13χρονης Ινδής που ξεκινά το μεταπτυχιακό της στην μικροβιολογία, με σκοπό σε 5 χρόνια να μεταπηδήσει στην Ιατρική που είναι το όνειρό της-πρέπει να περιμένει λόγω ορίου ηλικίας (18).

Σε μια χώρα, όπως η Ινδία η  13χρονη Sushma Verma δεν αποτελεί τον κανόνα αφού προφανώς πρόκειται για χαρισματικό παιδί τελειώνοντας το λύκειο στα επτά της χρόνια και με ένα πτυχίο 13. Το γεγονός ότι παρόλο που είναι κορίτσι από κατώτερη κοινωνική τάξη, οι φτωχοί γονείς της την υποστηρίζουν να μορφωθεί, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση.

‘Οπως λέει η ίδια όλα τα οφείλει στους γονείς της που αν και αμόρφωτοι και πάμφτωχοι, της επέτρεψαν να κάνει αυτό θέλει.  “Οι γονείς μου μου επέτρεψαν να κάνω ότι ήθελα να κάνω. Ελπίζω και άλλοι γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να έχουν τέτοιες ευκαιρίες όπως εγώ”, είπε σε μία συνέντευξή της το περασμένο Σάββατο η 13χρονη Ινδή. 
Το μοναδικό εισόδημα του πατέρα της είναι 200 ρουπίες ημερησίως (λιγότερο από 3 ευρώ) από την εργασία του σαν οικοδόμος. Παρόλα αυτά όμως δεν δίστασε να πουλήσει την γη του για να μπορέσει να πληρώσει μέρος της διδάκτρων με την ελπίδα να κερδίσει η κόρη του μια καλύτερη ζωή.
Ο πατέρας που την συνοδεύει καθημερινά στο πανεπιστήμιο, με συγκλονιστική απλότητα δήλωσε “φίλοι και συγγενείς είχαν αντιρρήσεις, εγώ δεν είχα επιλογή, αφού το θέλει, θα σπουδάσει”.  Η Sushma δεν είναι το μόνο παιδί θαύμα της οικογένειας, ο  αδερφός της το 2007 ήταν ο μικρότερος (14χρ.) με πτυχίο στην πληροφορική και συνεχίζει ακόμα τις σπουδές του ενώ παράλληλα εργάζεται.
Ευτυχώς μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας της οικογένειας, βρέθηκαν αρκετοί φορείς και ιδιώτες να την βοηθήσουν να αποπληρώσει τα δίδακτρα αλλά και να της εξασφαλίσουν εργαλεία όπως laptop, κλπ, για να συνεχίσει το όνειρό της.
Θαυμάζω αυτό το κορίτσι, θαυμάζω όμως απεριόριστα αυτούς τους γονείς…


(Visited 32 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *