Μου την “σπάνε”…


..οι αναίσθητοι και εξυπνάκηδες που παρκάρουν στις θέσεις που είναι με σήμανση ΑΜΕΑ. Αλλά αυτό το ξέρετε. Το έχω αναλύσει στο παρελθόν. Και μου την σπάνε ειδικά οταν κουβαλάνε παιδιά μαζί τους γιατί έτσι διαιωνίζεται το είδος τους. Άσε που πολλές φορές, 20 μέτρα πιο κει έχει άπειρες θέσεις να παρκάρουν. Aναρωτιέμαι αν το σύμπαν έχει κάνενα point system που να ελέγχει και να κρατάει αρχείο για όλους αυτούς…

Λοιπόν, στις γιορτές πρόσθεσα κι ένα άλλο είδος μου την σπάει. Σε αυτό ανήκουν οι άνθρωποι  που αγνοούν επιδεικτικά τις πινακίδες που λένε “ΜΗΝ ΤΑΪΖΕΤΕ τα (φουκαριάρικα) ΖΩΑ”.

Πήγαμε με τα παιδιά στο απολαυστικό Αττικό Πάρκο (4 άτομα 48€!!). Μας αρέσει πολύ και το κάνουμε εκδρομή. Είχαμε καιρό να πάμε και το ευχαριστιόμουν κι εγώ μέχρι που πρόσεξα για πρώτη φορά αυτό το …είδος. Να μια μεγάλη πινακίδα -όχι μία, δεκάδες γι ατην ακρίβεια-  δίπλα στο κεφάλι τους και η μαντάμ να ανοίγει χαλαρά το τάπερ και να δίνει μήλα στις σουρικάτες… Η άλλη να δίνει στο παιδί της για να δώσει πτι-μπερ στον παπαγάλο. Η τρίτη, μπανάνες στο πίθηκο και να μονολογεί δυνατά “σώπα μωρέ, κι αυτοί μπανάνες δεν δίνουν;!!” επειδή είδε πώς την κοίταζα.

Και ανοησία και κουτοπονηριά και θράσος!! Μου την έδωσε και μουρμούριζα συνέχεια. ‘Ετσι μου ερχόταν να τους πω:” Συγχαρητήρια μαντάμ! ‘Οταν το “πουλάκι” κόψει κομματάκι από το δάχτυλο του βλασταριού σας ή  αν ο πίθηκος θελήσει να ακονίσει τα πάνω σας τα δοντάκια του γιατί δεν σας γουστάρει, είμαι σίγουρη ότι θα βγάλετε τον άλλον εαυτό σας που πιστεύω θα είναι εξίσου γοητευτικός”.

Ο Μιχάλης γελούσε μαζί μου και τα παιδιά με ρώταγαν πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί να αγνοούν τις πινακίδες (που μάλιστα έλεγαν ότι κινδυνεύουν και τα ζώα από ακατάλληλες τροφές…). 
Πόσο δύσκολο είναι για τους ‘Ελληνες να ακολουθήσουν κανόνες βρε παιδιά;Πόσο; Θα αλλάξουμε ποτέ;


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *