Είναι πολλά τα λεφτά, Αλέξη…


Πάνω κάτω την ίδια ώρα που επιβεβαιωνόταν από τα media η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, υπήρχαν δύο άνθρωποι που μαζί με τις οικογένειές τους δεν περίμεναν να επιβεβαιωθεί ότι έρχεται η ελπίδα. Γιατί ήρθε, ακριβώς εκείνη την ώρα. Και δεν την έφερε η κάλπη αλλά η κληρωτίδα.

Ναι, αυτή η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ που έδωσε σχεδόν από 2 εκ. ευρώ σε δύο υπερτυχερούς. Σε ευρώ, σε δραχμές, σε όποιο νόμισμα, τα λεφτά είναι πολλά.happiness is expensive

Η μεγαλύτερη ανοησία είναι ότι δήθεν τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία. Τη φέρνουν, γιατί μπορείς να δώσεις ευτυχία και σε άλλους, μα κυρίως να προσφέρεις ευτυχία στον εαυτό σου επειδή θα δίνεις στους άλλους. Σας μπέρδεψα; Με 2 εκατομμύρια δεν μπερδεύεται κανείς…

Το πιο αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό είναι να βάζεις στη σκέψη σου όσα θα έκανες εάν ήσουν ο ένας ή ο άλλος που την ώρα της εκλογής Αλέξη έπιαναν το ΤΖΑΚ ΠΟΤ. Σας το συνιστώ να το κάνετε, για αρκετή ώρα το μυαλό ξεφεύγει και νιώθεις διαφορετικά. Το ξέρω, βέβαια, ότι ήδη το έχετε κάνει πολλές φορές…

Εγώ θα κλεινόμουν για μερικές μέρες σε ένα ξενοδοχείο χωρίς να ειδοποιήσω κανέναν και με ανοιχτό το κινητό στη σίγαση, για να δω ποιοί θα με ψάξουν και πόσο θα ανησυχήσουν. Θα μετρήσει και αυτό στη διανομή!

Θα είχα μουσική και ένα τετράδιο μεγάλο, από αυτά τα παλιά τα 100φυλλα, με το μπλε εξώφυλλο. Θα το χώριζα στη μέση και στο ένα μισό θα σημείωνα τι θα κάνω τα λεφτά, ενώ στο άλλο μισό θα έγραφα ποιήματα.

Μετά θα φώναζα στο δωμάτιο, έναν έναν, όσους έχω εμπιστοσύνη να γνωρίζουν. Θα ήταν όλοι άντρες. Θα έφευγαν με την παχυλή επιταγή τους και θα οργανώναμε το σχέδιο.

Ένα μεγάλο πάρτι σε ένα κλειστό χώρο, με συγκεκριμένες προσκλήσεις για διάφορα άτομα. Θα έπαιρναν όλοι όσα τους άξιζαν. Αρκετοί θα έπαιρναν φυσικά χρήματα, μαζί με ευχαριστήριες κάρτες και θερμά λόγια. Άλλοι θα έπαιρναν μόνο λόγια. Χωρίς καν κάρτες. Φωναχτά, σε μια διάλεξη ψυχής. Για τα γκομενικά, τα επαγγελματικά ή όποια άλλα με βασάνισαν, θα ανταπέδιδα με το βασανιστήριο της αλήθειας. Κάποιοι θα έπαιρναν μόνο σάλιο και θα έφευγαν δίχως «σάλιο».

Κι έπειτα θα είχα πολλούς ανθρώπους, λίγους δηλαδή, να ασχολούμαι στον πολύ ελεύθερο χρόνο μου. Να ξανακερδίσω τον χαμένο χρόνο. Θα έκοβα το τσιγάρο, θα έκανα ταξίδια, θα επέλεγα τα… «ξύδια», θα είχε πολλή θάλασσα και πολύ βουνό η ζωή. Και θα ήταν μουσική γεμάτη. Και ζωή γαμάτη! Και δεν θα με ένοιαζαν τα λεφτά γιατί τα πιο πολλά θα τα είχα δώσει. Κι ως γνωστόν, τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.

Η τελευταία πρόταση είναι η το πιο αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό, όταν το μυαλό επιστρέφει στην πραγματικότητα.

Μπορείς να φέρεις την ελπίδα, Αλέξη;

 Χρήστος

Share itShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 137 times, 1 visits today)

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *