Ομήρου & Ιανουαρίου …γωνίαΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ να επιδώσω τα διαπιστευτήριά μου. Με λένε Όμηρο. Μονάχος μου το διάλεξα.
ΑΦ’ ΕΝΟΣ, σκοπεύω (κι αυτό δεν είναι υπόσχεση, αλλά δέσμευση) να γράψω επικά πράγματα, ώστε να με μνημονεύουν στον αιώνα τον άπαντα. Περιττό να πω ότι με διεκδικούν πολλές πόλεις. Για να πάρετε, πάντως, μια ιδέα: Στην Μοσούλη με φωνάζουν Ομέρ, στην Λάρισα Ομηρούλη και στην Χώρα της Μυκόνου σκέτο Ρούλη.
ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ, είναι το αμφίσημον του ονόματος. Όμηρος της… διευθύντριας («Θα μου γράφεις κάθε τέλος του μήνα μια ανασκόπηση, αλλιώς θα σου κόψω…»).

Η ΜΕΡΑ μου, αν ενδιαφέρει, κυλάει όπως ενός απλού Ομήρου. Ξυπνάω το πρωί και βάζω μια σταγόνα του εναιωρήματος Fucithalmic. Πριν πάω για ύπνο το βράδυ, βάζω άλλη μία σταγόνα. Δεν είμαι ακόμη τυφλός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Όσον αφορά στο επίθετό μου, δεν είναι ότι δεν θέλω να το αποκαλύψω, αλλά να, δεν το ξέρω! Περιμένω να δω πώς θα δράσει το Fucithαlmic. Για να δω αν πρέπει να συστήνομαι ως Όμηρος Κουρουμπλής ή με κάποιο άλλο οξύτονο από Κ και κατάληξη –ης. Όπως, για παράδειγμα, Κακεντρεχής.
JANUARY
ΕΠΙΣΗΣ, το Όμηρος το γράφω μ’ ένα ν, όπως ο Βαρουφάκης το Γιάνης! Ναι, καλά καταλάβατε, η ανασκόπηση άρχισε. Ελαφρώς μονοδιάστατη, καθότι ο Γενάρης ήταν εξόχως προεκλογικός και πολιτικός. Πέραν του Κουρουμπλή και του Βαρουφάκη, εξελέγη με τον νικητή ΣΥΡΙΖΑ και η Αυλωνίτου, η παλαιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης. Ναι, αυτή, που πέρασε τα καλύτερά της χρόνια στις πισίνες και τώρα έρχεται να πει (το κόμμα της, δηλαδή) ότι θα φορολογήσει όσους έχουν πισίνες. Βρε ουστ! Εκείνος, όμως, που σάρωσε στην Β’ Αθηνών ήταν ο Άδωνις, καίτοι κατέβηκε με τους ηττημένους. Κάπου 70 χιλιάδες άτομα τον ψήφισαν, από την Γλυφάδα ώς την Πεύκη και από τις Κουκουβάουνες ώς το Αιγάλεω. Δεν το λες κι ακριβώς δημοκρατικό αυτό το τόξο, αλλά τέλος πάντων…

ΟΠΩΣ συμβαίνει μετά από εκλογές, ακολούθησε η ορκωμοσία της κυβέρνησης. Εκεί, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η Χέλμαν’ς έχει και μια θυγατρική, την Χελγούμαν’ς, η οποία βγάζει μουσταρδί παλτό. Ένα κομμάτι, για την ακρίβεια. Που το αγόρασε (και το φόρεσε στο Προεδρικό Μέγαρο) η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

ΔΕΝ είχαμε μόνο πολιτικά γεγονότα, αλλά και θρησκευτικοποδοσφαιρικά: των Τριών Ιεραρχών τη γιορτή, στις 30 του μήνα, όπου η μαθητιώσα νεολαία εκκλησιάστηκε με χαρά και κέφι και κατόπιν πήγε να… φασωθεί στην είσοδο των απέναντι πολυκατοικιών. Και την κλήρωση του Κυπέλλου, όπου ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη θ’ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μία αναμέτρηση που κόβει την ανάσα…
Αλλά, εδώ είμαστε, θα τα πούμε τον επόμενο μήνα για το συγκεκριμένο ματς. Διευθυντρίας επιτρεπούσης, βεβαίως βεβαίως…
[Φοβάμαι, δεν το κρύβω, ότι αυτό το «φασωθεί» ίσως εκληφθεί ως ανάρμοστο, με συνέπεια να μην υπάρξει ραψωδία Β’…].
Share itShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 169 times, 1 visits today)

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *