Αν δεν το πιστέψουν οι ίδιοι…


Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες άθλιων εικόνων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και γραφεία.

Φωτοβολίδες να εκτοξεύονται σε βάρος παραγόντων και αθλητών, ξεδιάντροπες ρατσιστικές συμπεριφορές που έκαναν το γύρο του κόσμου, μεγαλοπαράγοντες να πετούν ποτήρια με νερό και να έρχονται στα χέρια εντός της συνεδρίασης στη Superleague.  violenceinsoccer

Όλα αυτά ενώ είναι σε δικαστική εξέλιξη όσα σκοτεινά και παράνομα ακούγονται ή καταγγέλλονται για το παρασκήνιο γύρω από το χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Όπως συμβαίνει πάντοτε τη στιγμή που φτάνει η κορύφωση της παρακμής, οι εμπλεκόμενοι καταλαβαίνουν ότι το συμφέρον τους είναι να τα μαζέψουν, να δείξουν προς τα έξω πολιτισμένο πρόσωπο και να σώσουν ό,τι σώζεται.

Η παρέμβαση της Πολιτείας και η γενική κατακραυγή λειτουργούν πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις προς εκτόνωση και λυκοφιλίες. Το παρελθόν έχει δείξει ότι όλα τα μέτρα, η ανακωχή, οι διαβεβαιώσεις σύμπνοιας και τα σχετικά, πάνε περίπατο μέχρι την επόμενη φορά που η αντιπαλότητα θα φτάσει την κατάσταση στα άκρα.

Παράγοντας του ποδοσφαίρου από εκείνους που έχουν χρόνια στο κουρμπέτι και έχουν ακουστεί πολλά για τη δράση του, δεν θα μπορούσε να γίνει πιστευτός από κανέναν όταν έλεγε με όλη την ειλικρίνεια που μπορούσε να προσποιηθεί: «Δεν πάει άλλο, πρέπει να το πιστέψουμε οι ίδιοι ότι αυτό το ποδόσφαιρο δεν το θέλει κανείς. Στο γήπεδο δεν πατάει ψυχή, οι τηλεοράσεις δεν δίνουν χρήματα, οι χορηγοί εξαφανίζονται, οι εφημερίδες καταστρέφονται».

Όλοι χαμογελούσαν με νόημα επειδή τα έλεγε ο συγκεκριμένος, όμως όλοι ήξεραν πως αυτή είναι η αλήθεια.

Κι αν δεν το πιστέψουν πραγματικά οι ίδιοι οι παράγοντες των ομάδων, τότε απλά θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη φορά. Και δεν θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή…

Χρήστος

Share itShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *