Συμβουλές για νέες μαμάδες…


Από το momtricks ζήτησαν σε 50 μαμάδες-bloggers, μια συμβουλή, κάτι πολύτιμο που θα ήθελαν να τους είχε πει κάποιος όταν έγιναν για πρώτη φορά μαμάδες. Και κείνες μοιράστηκαν όλα αυτά που πλέον τους φαίνονται σημαντικά αλλά κανείς δεν τους είπε «τότε».

Πολλά από αυτά θα ήθελα να είχα ακούσει και εγώ. Και ειδικά ένα από αυτά, το επαναλαμβάνω συχνά σε αυτούς που θα γίνουν γονείς ή που το σκέφτονται να γίνουν και τρομάζουν από αυτά που ακούνε: οι γονείς πάντα  μοιράζονται πόσο δύσκολα είναι όλα, πόσο κουραστικά, μιλάνε για τις αυπνίες, τα κλάματα, τις ασθένειες κλπ. Σπανίως ακούς για τα γέλια,  τις αγκαλιές, τα τρυφερά χαδάκια, τα χαριτωμένα λογάκια, την ΧΑΡΑ που νιώθεις όταν ζεις μαζί με τα ανθρωπάκια που είναι παιδιά σου.

Grace, the 2015 Gerber Baby

Αυτό περίπου μοιράζεται  και η Nicole Feliciano από το  Mom Trends  : “It’s going to be so much fun! You hear the stories of stress and no sleep and of the big powerful love, but rarely do new parents tell you about all the giggles. I’ve become a much lighter and happier person after having kids. And though there are plenty of challenges, there’s also lots more laughter in the house.”

Ανάμεσα σε άλλες συμβουλές οι μαμαδοbloggers είπαν :

  • ότι δεν πρέπει να αγνοείτε το ενστικτό σας ακόμα και αν οι «ειδικοί» σας λένε «δεν είναι τίποτα»…,
  • …και γενικά όμως δεν πρέπει να αγνοείτε το ενστικτό σας ,
  • ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα οπότε μην κάνετε περιττά έξοδα,
  • ότι οι στιγμές είναι σύντομες και θα χρειαστείτε κάθε φωτογραφία, σημείωση, βίντεο πολύ γρηγορότερα απ’ότι νομίζετε για να τις θυμηθείτε,
  • ότι οι ρουτίνες που διαβάζετε σε όλα τα περιοδικά, κλπ όπως «κάθε βράδυ μπάνιο για να ηρεμήσει το μωρό» δεν ισχύουν απαραίτητα και για το δικό σας, μην αγχώνεστε, 
  • ότι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη στην αρχή και δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια
  • ότι καμιά μαμά δεν είναι τέλεια,
  • ότι καμιά μαμά δεν είναι τέλεια….ουπς, το είπα αυτό ήδη ε, μάλλον όχι τυχαία;

Για περισσότερες συμβουλές δείτε εδώ στο momtricks και αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι, αφήστε το σχόλιό σας!

Share itShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *