Μίδες και πυραμίδες


Ήταν η τρίτη φορά που συνέβη σε μένα το τελευταίο εξάμηνο.

Η πρώτη πρόταση ήρθε «στεγνά» από άνθρωπο που διατηρώ φιλικές σχέσεις. «Βάζεις τώρα ένα πενηντάρικο και βρίσκεις άλλους τέσσερις να βάλουν για να τα πάρεις χοντρά αργότερα.». Το ίδιο στυγνά απάντησα ότι αυτά τα κάναμε για πλάκα στο σχολείο πριν από 30 χρόνια.

Τη δεύτερη φορά δέχτηκα τηλεφώνημα από γνωστό που είχε εξαφανιστεί για καιρό. Το «πλάγιασμα» ήταν πιο διακριτικό και η πρόσκληση ήταν για κάτι πολύ εντυπωσιακό. «Είναι η ευκαιρία σου, μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά, έλα να σου δείξω από κοντά. Έχεις πολλές γνωριμίες και θα γίνεις πλούσιος. Δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά στην αρχή, θα τα βγάλεις δεκαπλάσια». Ήμουν ευγενικός στην απάντηση προς τον γνωστό μου τον οποίο εξαφάνισα πάλι από τότε. Και νομίζω για πολύ καιρό ακόμα. easymoney

Πριν από λίγες μέρες ομολογώ ότι «την πάτησα». Νόμιζα ότι έπρεπε να βοηθήσω ένα φίλο που του είχα υποχρέωση και πήγα στο καφέ των βορείων προαστίων με την ιδέα ότι θα μπορούσα να προωθήσω με τις άκρες μου στα media ένα ενδιαφέρον project. Με την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί και να έβγαινε κανένα χαρτζιλίκι ή να άνοιγε καμιά νέα πόρτα.

Στο μέρος του ραντεβού ήταν μαζεμένοι αρκετοί. Ο φίλος του φίλου μου που θα μου έδειχνε τη δουλειά, με είχε από κοντά και ρωτούσε πολλά για τη ζωή μου, τι έχω, τι κάνω, τι μου αρέσει κλπ. «Πάρε καφεδάκι, ό,τι θέλεις». Άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει όταν στους διπλανούς καναπέδες άλλοι τέτοιοι ευγενικοί τύποι και ωραίες κυρίες συζητούσαν με το ίδιο ύφος έχοντας δίπλα τους τον δικό τους καλεσμένο στο happening.

Ωραία πέρασα για καμιά ώρα. Μας έδειξαν ένα video με τροπικά μέρη και εξωτικούς προορισμούς όπου αν μπαίναμε στο club θα ταξιδεύαμε με προνομιακές τιμές. Μόνο γι΄αυτό άξιζε, αν οι εποχές ήταν άλλες. Πιο «τροπικές».

Μετά έγινε η παρουσίαση και το «ψητό». Με 300 ευρουλάκια θα είχαμε όλες αυτές τις παροχές, αλλά το ποσό θα μειωνόταν όσο φέρναμε άλλα μέλη. Και αργότερα η εταιρεία θα μας έδινε και μηνιαίο εισόδημα, αναλόγως με την απόδοσή μας στο ψηστήρι.

Φεύγοντας είπα θα το σκεφτώ και θα απαντήσω αύριο. Μου έκαναν και σκόντο, να βάλω μόνο ένα κατοστάρικο τώρα και τα άλλα τον επόμενο μήνα.

Στο δρόμο της επιστροφής σκεφτόμουν για πάλαι ποτέ Μίδες και τώρα πυραμίδες. Σκεφτόμουν επίσης ότι θα ήταν ωραία να είχα αυτό το κατοστάρικο να βγάλω για ποτά το μωρό μου ή έστω να ξεχρεώσω τα κοινόχρηστα. Χαμογέλασα γιατί τουλάχιστον είχα πιει τσάμπα το απογευματινό μου φρέντο εσπρέσο και φτάνοντας σπίτι έγραψα στο κινητό του: «Φίλε σ΄ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι, καλή τύχη».

Αμέσως μετά έστειλα άλλα δέκα μηνύματα στο μωρό και κρύφτηκα από το διαχειριστή που βολτάριζε στην πολυκατοικία ψάχνοντας για μπαταχτσήδες ενοικιαστές…

Xρήστος

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *