Ρυθμιζόμενες χρεώσεις…


Πριν από μερικές εβδομάδες είχα εξοφλήσει τον προηγούμενο λογαριασμό. Είχαν μαζευτεί δυο-τρεις δηλαδή, οπότε το ποσό ήταν σεβαστό. Κάπως τα είχα μαζέψει ώστε να πάω απευθείας στο ταμείο για την πληρωμή κι όχι να περιμένω στην ουρά διαμαρτυρόμενων – ηλικιωμένων ή νεαρότερων – φουκαράδων για διακανονισμούς. DEH

Για λίγες εβδομάδες αισθανόμουν υπέροχα απέναντί της. Ήμουν υπερήφανος. Πρέπει να ήταν η μοναδική από πολλές άλλες, στην οποία δεν όφειλα τίποτα. Της τα είχα δώσει όλα.

Όταν μου έστειλε το νέο φάκελο, τον άνοιξα με τη σιγουριά του καλού και τίμιου συντρόφου που είχε κάνει το καθήκον του στο ακέραιο. Πίστευα ότι θα είχε μέσα και ευχαριστήρια-ερωτική επιστολή, καθότι γνωρίζω ελάχιστους συνεπείς απέναντί της.

Στη θέα του ποσού της νέας οφειλής, το οποίο ήταν μεγαλύτερο από το μηνιαίο ενοίκιο του ίδιου του σπιτιού μου, χαμογέλασα δίχως να χάσω ψυχραιμία και άνεση. Πίστεψα ότι είχε κάνει λάθος, ότι δεν είχε σβήσει τα προηγούμενα.

Δεν είχε κάνει λάθος. Κάτι σαν του λόγου της δεν κάνουν ποτέ λάθη.

Τις τελευταίες ημέρες έχω βάλει στο ψυγείο με μαγνητάκι τον λογαριασμό. Να σας εξηγήσω προηγουμένως ότι έχω από χρόνια ένα παράξενο χούι. Όταν θυμώνω με κάτι, το αντιμετωπίζω ασχολούμενος με κάτι άλλο που με θυμώνει περισσότερο. Έτσι ξεπερνάω τον προηγούμενο θυμό, τον αφήνω πίσω!

Κάθε φορά, λοιπόν, που συμβαίνει κάτι ενοχλητικό στη ζωή μου πηγαίνω στο ψυγείο. Και στρέφω το βλέμμα μου στο χαρτί. Ακριβώς στο σημείο που γράφει «ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ» και αμέσως δίπλα, στο τριψήφιο νούμερο.

Δεν υπάρχει κάτι που με εξοργίζει περισσότερο από κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν μπορώ να καταλάβω τις «ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ» και γιατί το ποσό τους πρέπει να είναι τριψήφιο. Και εξοργίζομαι.

Το πρόβλημά μου δεν είναι η ΔΕΗ και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις της. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα, άλλωστε η ζωή μας πλέον είναι γεμάτη από ακατανόητες ρυθμιζόμενες χρεώσεις σε αμέτρητες δόσεις.

Όμως, δεν μπορεί. Η ζωή κάνει επίσης και κύκλους. Θα έρθει κάποτε η στιγμή που στο «λογαριασμό» θα γράφει «ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ».

Κάπως θα γίνει, δεν ξέρω πώς… Αλλά θα γίνει. Πιθανώς με ένα ηλεκτροσόκ.

Τόσο ρεύμα πληρώνουμε, άλλωστε…

 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *