Τυχερέ Βαρουφάκη!


Για τη δράση του Γιάννη Βαρουφάκη στην κυβερνητική καριέρα του ούτε είμαι σχετικός να σχολιάσω, ούτε περιμένετε από εδώ κάποιο σχόλιο.

Άλλωστε, όπως λέμε εμείς στη μπάλα, «ο κάθε παίκτης χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής για να αποδώσει και να κριθεί με ασφάλεια». Έστω κι αν πολλές φορές, αυτός ο χρόνος προσαρμογής δεν δίνεται. Ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στην πολιτική.

Τον Βαρουφάκη τον ζήλεψα στο πρόσφατο περιστατικό στα Εξάρχεια. Yanis&Danai

Όχι επειδή αντέδρασε με ψυχραιμία σε μια πολύ δύσκολη συνάντηση. Αν έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογο σκηνικό, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να έχεις χειρισμό δίχως πανικό.

Ούτε για αυτά που είπε, τολμώντας να έρθει σε αντιπαράθεση συζήτησης με όσους τον έβριζαν και τον απειλούσαν. Ούτε για τον τρόπο με τον οποίο αφηγήθηκε ο ίδιος το συμβάν και σχολίασε τη στάση τη δική του και των αντιεξουσιαστών, όταν κλήθηκε να το κάνει δημοσίως.

Τον Βαρουφάκη δεν τον θαυμάζω για το ντύσιμό του, για τη μηχανή του και για το στιλ που λανσάρει. Μοιάζει εντελώς δήθεν στα μάτια μου.

Προφανώς, επίσης, να είναι καλά ο άνθρωπος και να χαίρεται την όμορφη και καλλιεργημένη σύζυγό του. Πρέπει να είσαι βλαξ και κομπλεξικός αν φθονείς τον άλλον για τη σύντροφό του επειδή θα σου άρεσε να έχεις κι εσύ μια τέτοια.

Υπάρχουν, όμως, δύο πράγματα για τα οποία θα ήθελα να ήμουν ο Βαρουφάκης εκείνη τη βραδιά του επεισοδίου.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα βραδιά εξόδου από το να είσαι με τη γυναίκα που αγαπάς και μια φίλη της! Όποτε έχει συμβεί σε μένα το απολαμβάνω. Συνήθως αμίλητος και με τις κεραίες υψωμένες. Σε τέτοιες συνάξεις – εσύ, το αμόρε και η φίλη της -, μπορείς να μάθεις πράγματα για τον τρόπο που σκέφτονται και γι΄αυτά που απασχολούν τις γυναίκες, τα οποία δεν φανταζόσουν ποτέ!

Η Δανάη Στράτου μπήκε αυθόρμητα και ενστικτωδώς ανάμεσα στο σύζυγό της και στους εισβολείς στο εστιατόριο, αποτρέποντας την απευθείας επίθεση όταν η ένταση ήταν στο αποκορύφωμα. Είμαι βέβαιος ότι σεβάστηκαν όχι την ίδια, αλλά αυτήν ακριβώς την κίνηση που έκανε για να προστατεύσει τον άνθρωπό της.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε προς τιμήν του ότι η στάση της συζύγου του αιφνιδίασε τους αντιεξουσιαστές όσο και τον ίδιο. Που δεν θα επέτρεπε, εάν προλάβαινε, να συμβεί κάτι τέτοιο. Τον πιστεύω απολύτως.

Τον θεωρώ, επίσης, έναν πλήρη, ευτυχισμένο και κανονικό άνθρωπο διότι μπορεί να απολαμβάνει ό,τι χρειάζεται και έχει ανάγκη κάθε άνδρας. Τη γυναικεία «ασφάλεια».

Για τα οικονομικά, τα μνημόνια και τα Grexit, ο Βαρουφάκης θα κριθεί από την Ιστορία. Στη δική του ανθρώπινη προσωπική ιστορία, πάντως,  είναι ήδη κερδισμένος…

 

(Visited 154 times, 1 visits today)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *